Kontírozás automatikus felajánlása a PÉNZSZÁM rendszerben


A szállító és a vevő forgalom kézi rögzítésének gyorsítása érdekében bekapcsolható a kontírozás automatikus felajánlása, amikor is az adott partner legutóbbi számlájának adatai alapján a program felajánlja a legutóbbi kontírozást és megjelölő adatokat.


A funkció alapértelmezetten nem aktív, a rendszerbeállítások/egyéb2 fülön cégenként és forgalmanként lehet bekapcsolni.
Ha be van kapcsolva, új számla rögzítése az alábbi kiegészítéssel történik:


  1. A partner kiválasztásakor a program megvizsgálja, volt-e már korábbi számlája, és ezek közül kiválasztja a teljesítési dátum szerint legújabbat. Ha talált ilyet, a mező címkéje zöldre változik, jelezve, hogy van előzmény, és működni fog a felajánlási funkció a tételekben (de a számla fejadataiban nem, azok rögzítendők!)


  2. Ha a zöld címke fölött megállítjuk az egérmutatót, egy infó ablakban megjelenik az előzmény számla száma és dátuma


  3. Ha az adott számlára nem akarjuk, hogy a felajánlás működjön, a zöld címkére kétszer kattintva kikapcsolható  1. Új tétel indításakor az előzmény számla első tételéből átveszi a program a kontírozást és a gyűjtő adatokat, és ha azok az aktuális számlára is érvényesek, csak az összeget kell kitölteni. Természetesen minden adat átírható.


  1. További tételek rögzítésekor is, az előzmény számla megfelelő számú tételéből történik a felajánlás  1. Ha több tételt rögzítünk, mint az előzmény számlán volt, a minta nélküliekre nem tesz semmilyen felajánlást