A PÉNZSZÁM önállóan is használható alrendszere a PÉNZ-SZÁMLÁZÓ, amelynek fontosabb szolgáltatásai az alábbiak:

  • Széleskörű beállítások és törzsesítések (cégadatok, bizonylat tömbök és típusok, tételtípusok, cikkek, bankszámlaszámok, számla és tétel megjegyzés-standard szövegek, nyelvek és fordítási segédlet).
  • A bizonylat típusoknál (belföldi, export, stb..) és a cikkeknél beállíthatóak a megjelölő-leíró adatok, továbbá az egységárak, mennyiségi egységek, példányszámok, valamint egy-egy kontírösszefüggés, amely alapján a főkönyvi feladáskor automatikus könyvelés valósulhat meg
  • A számlakészítés a mindenkor érvényes törvényi előírások szerint bonyolódik. Ezek belföldi, külföldi illetve devizás értékesítések lehetnek, továbbá pro forma számlákat és előlegszámlákat is készíthetünk. (Az előlegszámlák alapján való végszámlák kiállításánál a már elkészített előleg számlából kiválasztható az előleg érték, amely érték a számlavégösszeg képzéskor figyelembe vételre kerül.)
  • Újabb számlák kiállítása háromféle módon történhet. A fent leírt módon, egy felviteli képernyőn, vagy egy már felvitt számla egyszerű másolásával, vagy egy külön menüpontban előre létrehozott mintaszámlák felhasználásával. A mintaszámlák folyamatosan bővülhetnek és praktikusan a havonta kiállítandó tömeges, folyamatos szolgáltatások rutinszerű számlázására szolgál. Ekkor beállíthatjuk az új dátumokat és a hónapokra való hivatkozást, majd a mintákat egyetlen beállítással így aktualizálva, elvégezzük a véglegesítést. Ez azt jelenti, hogy a számlák átkerülnek az éles állományba és innen kiírathatóak.
  • A kiíratott számlák automatikusan kerülhetnek feladásra a könyvelésre. Utólag a lekérdezési képernyőkön a számlák különböző csoportosítás szerint lekérdezhetőek, illetve az adott számla sztornírozása elvégezhető.
  • A termékdíjas számlázásra külön számlázó verziót kínálunk. A termékdíjas számlázóhoz kapcsolható PÉNZSZÁM - főkönyvi könyvelésben a kötelező statisztikák elkészíthetőek.
  • A számlázó rendszer a külön megvásárolható házipénztár rendszerrel együtt is alkalmazható, ez esetben a számlázóban készített készpénzes számlával egyidejűleg, pénztárbizonylat is készíthető, amelynek egy példánya a vevőnek átadható.

A letölthető demó tartalmaz egy beállított, példákkal feltöltött tesztadatbázist, így a program minden funkciói könnyedén kipróbálhatók.

PÉNZ-SZÁMLÁZÓ program demo letöltéséhez kattintson ide