========================

2004 évi fejlesztések

========================

 

2004.12 Rögzítési statisztika bővítés

A rögzítési statisztikában a pénztár sorában megjelenik hogy hány darab számlaszám fordult elő a pénztár könyvelésben, valamint a statisztika excelbe másolható.

2004.12 Ablakméretezés kiegészítés

Az új folyószámla lekérdezés és pénztár tétel lekérdezés, valamint a kézi pontozás ablakai is dinamikusan méretezhetők lettek.

2004.12 Olvashatóság javítása

Kialakításra került a főmenü sorban egy 'Betű' nevű menüpont, amelyre kattintva az éppen aktív ablakban lévő adatmezők vastagítva jelennek meg. Még egyszer ugyanide kattintva visszaáll az eredeti állapot. A gyakran használatos menüpontoknál (forgalom rögzítés) megjegyződik az utoljára használt beállítás, cégtől függetlenül.

2004.12 Folyószámla lekérdezés kiegészítés

A 'Pénzügy/Folyószámla/Lekérdezések' menüpontban a 'további feltételek' ablakban lehetőség van egyszerre több fők. szám kiválasztására. Egy listában megjelenik az összes releváns főkönyvi szám, amelyekre rákattintva lehet kijelölni a kívántakat. Ha egyik sincs kijelölve akkor az azt jelenti hogy nincs szűrés a főkönyvi számra, tehát nem kell mindet kijelölni ahhoz hogy a teljes forgalom lejöjjön a listában.

2004.11 Vegyes forgalom rögzítés kiegészítés

A vegyes forgalomnál is beépítésre került a tétel tárol/másol funkció.

2004.11 Vevő forgalom rögzítés kiegészítés

A vevő forgalomnál is beépítésre került a

2004.11 A szállító forgalomban rögzített vegyes tétel kiegészítése

A vegyes tételnél ÁFA fők. szám is megadható

2004.11 ÁFA kulcsok bővítése

A rendszer beállítások/ÁFA beállítások részben lehetőség van új adómentes (betűkódos) kulcsok felvitelére.

2004.11 Rögzítési statisztika

2004.11 Forgalom rögzítésnél ill. a képernyős lekérdezéseknél gyors ugrás a listában

A 'Lekérdezés/Frissítés' gomb megnyomása után a

Ctrl+Home        billentyűkombinációval a lista elejére, a

Ctrl+End           billentyűkombinációval a lista végére lehet gyorsan eljutni

2004.10 Vegyes tételek kezelése szállító számla rögzítésekor

A szállító számlákon lévő továbbkönyvelendő tételek (telefonköltség stb.) kezelése egyszerűsödött azzal, hogy a rögzítés folyamán létrehozhatók ún. vegyes tételek, melyekkel ÁFA nélkül (a számlaösszeget nem változtatva) lehet féloldalas könyveléseket közvetlenül a számlán rögzíteni. Bár ezek egyik oldala továbbra is mindig a szállítói főkönyv, a másolás gomb használatával gyorsan lehet az átvezetéseket lekönyvelni.

2004.10 Számla jóváírás/stornó egyszerűsített kezelése

A vevő és szállító forgalom rögzítésénél már mód van arra, hogy egy már rögzített számlára érkező jóváírás vagy sztornó számla gyorsabban lekönyvelhető legyen, illetve hogy ezeket ne kelljen utólag kézzel összepontozni. A forgalom rögzítésnél ki kell keresni (lekérdezni) az eredeti számlát, és ezen állva alul nem az 'Új számla', hanem a 'Jóváírás/Stornó' gombot kell megnyomni. Ekkor feljön az eredeti számla tartalma fordított könyveléssel, és csak a dátum mezőket kell kitölteni (a tételek ez esetben nem módosíthatók). A letárolás után az új és az eredeti számla összepontozódik, feltéve ha az eredeti nem volt kézileg összevezetve előzőleg más bizonylattal. Ez a módszer csak komplett számlákra alkalmazható.

2004.10 Folyószámla lekérdezés kibővítése

A 'Pénzügy/Folyószámla/Lekérdezések' menüpontot jelentősen átalakítottuk annak érdekében, hogy a felmerült igényeknek megfeleljen, úgymint:

 

Ennek a lekérdezésnek a használata némely ponton eltér a megszokottól:

Szövegrész keresése

A szöveges megjelölő adatokra vonatkozó lekérdezési szempontoknál (számlaszám, nyilv.szám, partner név, jogcím) szövegrészletre is történik keresés, tehát nem kell feltétlenül végig kitölteni a mezőt. Ha mezőbe elejétől kezdve írjuk a keresendő adatot, akkor minden olyan találat megjelenik, amelyben az adat a megadott szöveggel kezdődik. Ha a keresendő szöveget egy szóközzel kezdve adjuk meg, akkor azok a találatok is megjelennek, amelyben a szövegrész bárhol előfordul a keresett adatban.

Összetett lekérdezések

A programmal több lekérdezés eredményét is egy képernyőre lehet hozni a + és - kapcsolók használatával.

 

 

Tartozások kimutatása

A 'Határnap' feltétel megadásával befolyásolható, hogy a számlákhoz tartozó teljesítéseket meddig vegye figyelembe a lekérdezés, ezzel múltbéli időpontra nézve is kimutatható a nyitott állomány bármelyik nézetben.

A régi programban volt 'Várható bevételek/kötelezettségek' adatok itt a tartozás korosítás nézetekben találhatók (Vevő összesen ill. Szállító összesen oszlop), amit itt is lehet a 'További feltételek...' alatt található fizetési határidő szemponttal szűkíteni.

A korosítási nézetek itt tartalmazzák a határidőn belüli tartozásokat is, de ez is szűkíthető ha a 'Késedelmi napok száma'  feltételbe 1 - 999   intervallumot adunk.

2004.10 Mérleg- és eredmény-kimutatás bővíthetősége

Kialakításra került annak lehetősége, hogy a rendszerrel kiszállított beszámolók helyett saját sablonokat is lehessen használni. Ehhez először a 'Rendszer/Felhasználói beállítások/Mérleg Eredmény beszámolók' menüpontban a kiszállított beszámolók közül a megfelelőt le kell másolni, és a szükséges módosításokat (új sorok beszúrása, összegzések átalakítása stb.) azon elvégezni. Másolással ezekből is további változatok állíthatók elő. Használatbavétele az alapváltozatokhoz hasonlóan történik, vagyis egy céghez egy mérleg és egy eredmény-kimutatás tartozhat, de a 'Könyvvezetésre vonatkozó beállítások/Könyvviteli zárlat' pontban a saját változatok valamelyike is hozzárendelhető a cégekhez. Ezután a főkönyvi számlatörzsben a mérleg/eredményhivatkozásokat a választott sablon szerint lehet beállítani.

2004.10 Rögzítési sorszám használata

Beállítható, hogy a rendszer minden forgalmi bizonylat rögzítése után megjelenítse a belső bizonylatazonosítót (vagy más néven rögzítési sorszámot) amit rá lehet vezetni a könyvelt alapbizonylatra. Az opció beállítása esetén (Rendszbeállítások/Egyéb2 fül) a forgalmi listákon és számlalapon kérhető ennek megjelenítése, illetve a forgalom rögzítésnél erre az adatra lekérdezni is lehet.

2004.10 Jogcím kitöltés ellenőrzése

A Rendszbeállítások/Egyéb2 fülön beállítható, hogy a rendszer figyelmeztessen a forgalom rögzítésnél a jogcím rovat kitöltésére, vagy akár meg is követelje azt.

2004.10 Pénzügyi levelek fejléce

Cégenként megadható egy partnerbejegyzés, melynek adatai (név,cím,adószám) választhatóan kiíródnak az egyenlegközlő, felszólító és a kamatlevelek fejlécébe. Beállításhoz a Rendszbeállítások/Egyéb2 fülön ki kell választani a 'Saját cégadatot leíró partner'-t.

 

2004.10 Főkönyvi számlatörzs listázás

A főkönyvi törzsadatokhoz kiterjesztett nyomtatási és excel exportálási kiegészítés készült, melyen keresztül az összes főkönyvi összefüggés (mérleg / eredménysorok, költség-elszámolási hivatkozások, gyűjtőbeállítások) egy listában áttekinthetők.

2004.09 Árfolyamkezelés FIFO módszer szerint

A devizás bank és pénztár fők. számokhoz beállítható, hogy a forgalom rögzítéskor a felhasználások árfolyamát FIFO módszer szerint automatikusan kezelje a rendszer. Használata esetén a Listák/Egyéb lekérdezések/FIFO analitika menüpontban folyamatosan követhető az egyes források felhasználási állapota

2004.09 Zártkörű pénztárkezelés