Változások a Pénzszám programban 2008

 

 

 

2008.04.14.  Negydéves EU jelentés

 

A PÉNZSZÁMBA beépítésre került a 08A60 számú ABEV sablon. Ez az eddigiekhez képest egy bevallásban tartalmazza a negyedéves EU beszerzés és értékesítés jelentését, de továbbra is a Pénzügy\Folyószámla\Lekérdezések menüpont "EU adószámonkénti összesítő" nézetével lehet átadni az ABEV programnak.  

 

 

2008.03.22  Cég másolás nyitóval

 

A Rendszer \ Cég / év választás menüpontban, ahol az új cég létrehozásakor kiválaszthatjuk a beállítások másolását, új opcióként szerepel a "Záró->Nyitó" sor.

 

Ha ezt bejelöljük és választunk egy céget, az újonnan létrejövő cég nyitó naplójába belekerül a kiválasztott cég aktuális kivonata és nyitott folyószámlája.

Megjegyzések:

ˇ        ha ezt az opciót választjuk, a többi beállítás is automatikusan a választott cégre mutat és ettől nem lehet eltérni. (csak így biztosítható a nyitó belső integritása)

ˇ        az így megnyitott cégben a nyitó forgalom olyan mint ha kézzel lett volna rögzítve, tehát ha módosítása szükséges, azt mind az eredeti mind a létrehozott cégben meg kell tenni

ˇ        a másolt cégnek csak a kiválasztott évi adatai másolódnak, ha már több éve létező cég akkor az előző év(ek)et a szokásos módon előbb zárni kell.

 

 

2008.03.07 

 

1. Lehetőség van a deviza kintlévőségek év végi átértékelésének automatikus lekönyvelésére.

Részletek itt...

 

2. A vevő és szállító forgalom rögzítési képernyője újabb segítséget nyújt a gyorsabb adatbevitelre. A számla fő ablákának jobb alján található egy "ism." feliratú kapcsoló.

Erre kattintva feljön egy ablak, ahol beállíthatjuk hogy a jelen számla letárolása után (tárol/új) a következőre átvegye-e a fej illetve tételadatokat. A beállítás addig él amíg ki nem lépünk a rögzítésből (bezárás), illetve közben is változtatható.

 

 

 

2008.01.30 

 

1. A listák\egyéb lekérdezések\pénztár forgalom lekérdezés menüpontban a főkönyvi pénztárakról is lehet már pénztár jelentést nyomtatni.

 

 

2. A külföldi utalások kezelése érdekében tovább bővítettük a partnerekhez megadható bankszámlaszámok adatait.

 

 

2008.01.28 

 

1. ABEV  2008 évi  áfa nyomtatványok használatbavétele

A PÉNZSZÁM-ba beépítésre került a 0865, 08310, 08320 nyomtatványok elektronikus formátuma, amivel a 2008 évi ÁFA bevallás is átadható az ABEV program felé.

Amennyiben Önök ebben az évben kezdik használni a PÉNZSZÁM ezen lehetőségét, a használatbavételről részletes leírást olvashatnak  itt: ABEV nyomtatványok kitöltése PÉNZSZÁMból

Amennyiben Önök már az előző évben beállították és használták az áfa bevallás kitöltésére a PÉNZSZÁM-ot, az ezévi sablon beállításait nem szükséges előlről kezdeni, az előző évi beállítások átemelhetők.

Ehhez a következőket kell tennie:

ha az OK gombot választja, az ezévi sablon kitöltve jelenik meg, amit ha szükséges módosíthat, de mindenképpen el kell mentenie! A mégse gomb esetén üres sablont kap.

 

A fenti lépéseket hajtsa végre minden olyan cégben, ahol tényleges sablonbeállítsok vannak. Természetesen azon cégekben amelyek csak használják valamely másik cég sablonját, nem kell átállítani semmit. 

 

2. Egyéb változások

 

 

 

 

 

 

 

 

2008.01.18 Új év

 

1. Fordított adózás

A 2008-tól belföldi forgalomban is használható fordított adó könyvelését a közösségi beszerzések miatt már bevezetett módon javasoljuk kezelni. Részletek itt...

 

2. Megújult felület

A jól bevált de kissé szürke ikonsort és háttért színesre és vidámabbra cseréltük. Többféle szín- és ikonbeállítás közül választhat mindenki kedvére valót, még saját háttérképet is a Pénzszám felületre.

(Egyéb\Megjelenítési beállítások menüpont)

 

3.Jogosultsági rendszer finomítása

Az adatok rögzítéséhez és módosításához eddig együtt kezelt jogokat különválasztottuk úgy, hogy a rögzített adatok módosításának és törlésének jogát külön korlátozni lehet. Ezzel megoldható hogy a bizonylatok utólagos módosítása/törlése csak ellenőrzötten történhessen.

(Rendszer\Felhasználók\Korlátozások)

 

4.Kimutatások harmadik pénznemben

Külföldi tulajdonú cégeknél jellemző, hogy saját pénznemükben (is) kérnek kimutatásokat, de azok nem elég pontosak ha csak a végeredmény van egy adott árfolyammal átszámítva. Ennek egyik lehetséges megoldása hogy minden egyes tranzakciót a kimutatási pénznemben is rögzítünk, de mi egy rugalmasabb megoldás mellett döntöttünk: az egyes kimutatások analitikáját 'röptében', vagyis a kimutatás készítésekor tételesen konvertáljuk a kért pénznemre, az árfolyamtörzs napi adatai alapján.

E megoldás előnye főként az, hogy nem csak egy kimutatási/kontrolling pénznem lehet, hanem több is! E logikával a főkönyvi kivonat, a számlalap, ezek többcéges összehasonlító változatai, valamint a kimutatás-generátor eredménye is lekérhető bármely olyan pénznemben, amihez árfolyamok vannak rögzítve a törzsben .

 

5.  Egyéb módosítások

 

 

6. Új modul :  Egyéni főkönyvi kimutatások , kontrolling segédlet

Egyre több kihívásnak kell megfelelnünk a kontrollerek és pénzügyesek igényeinek megfelelően, ezért egy olyan kimutatás-generátort építettünk a Pénzszámba, amely az ő igényeiket igyekszik kiszolgálni. Alapvetően minden olyan rendszeres táblázatot, jelentést el lehet készíteni vele (több nyelven!), amihez eddig a főkönyvi kivonat, a számlalap és a gyűjtőkimutatások hosszadalmas bogarászása volt szükséges. Ezen felül alkalmas több év illetve több cég(!) összehasonlító elemzésére is, így kifejezetten ajánlható holdingok illetve azonos tulajdonosi körben lévő vállalkozások részére. A cash-flow kimutatásokhoz fel tudja bontani a bank/pénztári forgalmat a kifizetett számlák költségnemeire is.

Ez a modul külön megvásárolható része a PÉNZSZÁM-nak (65 Eft).

Amennyiben érdeklődik a modul iránt, letöltheti a PÉNZSZÁM demóját, amelyben példakimutatásokat talál a Listák\Egyéni főkönyvi kimutatások menüpontban, és kipróbálhatja működését. Ha esetleg nem tudja eldönteni, hogy egy adott célkimutatás elkészítésére alkalmas-e ez az eszköz, írja meg nekünk és segítünk. 

Demó letöltése itt..

 

 

 

==========================================================