Változások a Pénzszám programban

 

2019.04.25

Az online számla beküldés új verziójában, ha a beküldendő számlán adómentes tétel is van, a NAV megköveteli az adómentesség szöveges indoklását is (számlakiállításkor „Záradékok” fül, adómentesség indoka mező). Beépítettük, hogy ilyen esetben enélkül nem is állítható ki a számla, mert visszautasítják.

 

2019.04.23

 

Az online számla beküldéssel kapcsolatban korábban már bejelentett technikai változásokat 2019.05.02.-től élesíti a NAV. A PÉNZ-SZÁMLÁZÓ modulunk teljes mértékben fel lett készítve a változásokra, de legalább a 04.23.-i PÉNZSZÁM verzió szükséges hozzá.

 

2019.03.18

 

Múlt héten a NAV közzétett egy bejelentést az Online Számla oldalon, miszerint április 29.-től növelik az online adatbeküldéssel szembeni biztonsági elvárásokat. ( https://onlineszamla.nav.gov.hu  , "Tájékoztatás Online Számla és Online Számlázó rendszert érintő biztonsági változásokról" bejelentés)

A PÉNZSZÁM számlázó modul erre való felkészítését megkezdtük, de ezek az új biztonsági elvárások csak részben érintik a programunkat. A teljesíthetőség függ annak a számítógépnek a tudásától is, amin a számlázó program fut. Ha a számlázáshoz használt számítógép nem alkalmas a TLS 1.2 -nek nevezett titkosítási protokoll használatára, az adatszolgáltatás nem tud majd működni!

A március 18.-án kiadott PÉNZSZÁM frissítésbe már beépítettünk egy tesztet, amivel ez az alkalmasság megállapítható: a Számlázás/NAV Online számla beküldés ellenőrzése menüpontban, a "Teszt indítása..." gombra kattintva próbálható ki: 

 

Ha itt a zöld "Rendben" felirat jelenik meg, az adott gép alkalmas az új titkosítási protokollra:
           

 

Ha a piros "Hiba" üzenet jelenik meg, az adott gép NEM lesz alkalmas az új titkosítási protokoll használatára.



Az adott gép erre alkalmassá tételéhez kérje a rendszergazda segítségét, mi sajnos ebben nem tudunk közreműködni. Amit meg tudunk oldani, hogy hálózatos környezetben, ha legalább egy megfelelő gép van, akkor be tudjuk úgy állítani a PÉNZSZÁM-ot, hogy az a gép a többi helyett is beküldje az adatokat.

 

 

2019.02.07

 

A PÉNZSZÁM-ba beépítésre került Magyar Könyvvizsgálói Kamara által javasolt tartalmú „Audit XML export” funkció (http://www.mkvk.hu/kamarai/kozlemenyek/adatexport).
 
Az ehhez kapcsolódó „könyvvizsgálóbarát szoftver” minősítés megszerzése még folyamatban van, de a funkció már elérhető az „Egyéb\Adatok küldése” menüpontból.

 

2019.01.31

 

1.     A programba bekerült a 1965 nyomtatványköteg ÁNYK sablonja.
Az előző évi beállítások a szokásos módon átvehetők a listák/áfa menüpontban: a lista módot állítsa "ABEV szerinti ÁFA"-ra, és kattintson az   "ABEV beállítások" gombra.
Amennyiben előző évben már volt, de tárgyévre még nincs beállítás, a program megkérdezi átvehető-e ?
Ha az OK gombot választja, az idei sablon kitöltve jelenik meg, amit ha szükséges módosíthat, de mindenképpen el kell mentenie!

 

2.     Beépítésre került a 19A60 nyomtatvány, az EU jelentésekhez

 

3.     Beépítésre került a 18K102 KATA beszerzés összesítő

 

 

 

 

 

 

==========================================================

 

Arhívum

2018 évi fejlesztések

2017 évi fejlesztések

2016 évi fejlesztések

2015 évi fejlesztések

2014 évi fejlesztések

2013 évi fejlesztések

2012 évi fejlesztések

2011 évi fejlesztések

2010 évi fejlesztések

2009 évi fejlesztések

2008 évi fejlesztések

2007 évi fejlesztések

2006 évi fejlesztések

2005 évi fejlesztések

2004 évi fejlesztések

 

==========================================================